SATU 2.0 szoftver

A SATU 2.0 rendszer a gépjárművek motorkerékpárok, személygépkocsik, autóbuszok és tehergépjárművek univerzális fék és lengéscsillapító vizsgáló, valamint gyors futómű ellenőrző szoftvere. Segítségével a javításhoz kapcsolódó diagnosztikai, illetve az időszakos műszaki megvizsgálás során előírt egységes fékvizsgálati technológia szerinti mérés és lengéscsillapító ellenőrzés is gördülékenyen elvégezhető.


 

satu-fékpadi vezérlés-01

A SATU 2.0 mérőrendszer négy fő részből áll. A rendszer meghatározó eleme a Nemzeti Közlekedési Hatóság informatikai rendszerével (KÖKIR) teljes egészében kompatibilis és EFT 1.1 szerint jóváhagyott mérőprogram, amely Windows rendszerű számítógépen fut és biztosítja az adatok bevitelét, informálja a mérést végző szakembert a vizsgálati technológia folyamata során a mérési eredményekről és a teendőkről. A rendszer második eleme a mérő-adatgyűjtő elektronika, amely a háttérben gondoskodik a mérési adatok feldolgozásáról és a berendezések közvetlen vezérléséről. A harmadik rész a rádiós távirányító és pedálerőmérő, valamint légfékes járművek esetében a szintén rádiós kivitelű kivezérlési nyomásmérő periféria. A mérés-adatgyűjtés eszközeit, beleértve a perifériákat is cégünk saját üzemében gyártjuk, a SATU 2.0 szoftver a Szerviz-Trade Kft. saját fejlesztése. A mérőrendszer negyedik csoportba tartozó elemei a vizsgálómechanikák. A SATU 2.0 mérő-adatgyűjtő elektronika felépítésének köszönhetően a mechanikai eszközök szinte bármely gyártótól származhatnak. A SATU 2.0 rendszert ezért nem csak új berendezés vásárlásakor ajánljuk, hanem meglévő fékpadi rendszereket is át tudunk alakítani SATU 2.0 szoftverrel történő vezérlésre.


satu 2.0 fékpadi szoftver-02

A SATU 2.0 szoftver letisztult egyszerű grafikus kezelőfelülettel rendelkezik. A kontrasztos kijelzés lehetővé teszi, hogy a kezelő nagyobb távolságból is jól lássa a képernyőn megjelenő utasításokat, vizsgálati eredményeket és kezelőszerveket. A számítógép és perifériái praktikusan kialakított állványon foglalnak helyet, biztosítva a kezelő számára a megfelelő láthatóságot és munkamagasságot. A vizsgálathoz szükséges adatok felvitele történhet a Nemzeti Közlekedési Hatóság informatikai rendszeréből történő átvétellel az SZT-COM rendszeren keresztül, egyedi adatrögzítéssel, vagy az ügyfél saját adatbázisából – amennyiben már előzőleg történt mérés a vizsgált járművön -. A szoftver tartalmazza az NKH által közzétett határgörbe adatbázist, amelyet hálózati kapcsolat megléte esetén a KÖKIR rendszeren keresztül automatikusan frissít. A szoftverrel a megvásárolt opciók és rendelkezésre álló vizsgálómechanikák, tartozékok figyelembe vételével személy-, és tehergépjárművek, autóbuszok, pótkocsik, félpótkocsik, motorkerékpárok és speciális járművek quadok, motoros triciklik, mezőgazdasági járművek vizsgálata is elvégezhető. A vizsgált jármű fékberendezése lehet mechanikus, hidraulikus, légfék, illetve ezek kombinációja is. A szoftver alkalmas állandó összkerékmeghajtású (4WD) járművek vizsgálatára is. A lengéscsillapítók állapotának ellenőrzéséhez a SATU 2.0 szoftverrel M1 N1 járműkategóriák esetében EUSAMA mérési elv szerinti vizsgálat végezhető. A saját fejlesztésű szoftver előnye, hogy a hivatalos vizsgálati technológia változásakor a fejlesztést rövid időn belül el tudjuk végezni és ügyfeleink részére a továbbfejlesztett szoftvert biztosítani.

 


 

OLDALKÚSZÁS MÉRÉS

A program oldalkúszásmérő mechanikával együtt alkalmazható gyors futómű ellenőrzésre, amely a jármű kerékösszetartásának közvetett mérése alapján értékeli a futómű beállítás megfelelőségét.

oldalkuszas01

FÉKVIZSGÁLAT

A jármű fékrendszerének ellenőrzésre során lehetőség van egyszerűsített diagnosztikai mérés végrehajtására, illetve az egységes fékvizsgálati technológia szerinti hatósági fékvizsgálati technológia végrehajtására különféle fékrendszerek esetén.

fek01


VIZSGÁLAT

A lengéscsillapítók állapotát személy és kistehergépjárművek esetén a program EUSAMA rendszerű mérőpad segítségével vizsgálja. Az ellenőrzés során meghatározásra kerül a maradó talpponti nyomóerő, ami jellemző a kerék tapadására egyenetlen út esetén.

lenges01

FÉKTESZT

A SATU 2.0 mérőrendszer motorkerékpár fékerőmérő mechanikával alkalmas egy nyomon haladó járművek fékvizsgálatára is.
Tudja vezérelni a motorkerékpár vizsgasorokon a pneumatikus kerékrögzítőket. Megfelelő opciós adapter megléte esetén személygépkocsi fékpadon is lehetőséget biztosít motorkerékpárok fékvizsgálatára.

vamag_rbt_1000_01


 

satu2

Mérő-adatgyűjtő elektronika és vezérlés

A SATU 2.0 mérőrendszer elektronikai adatfeldolgozó és vezérlőegysége rendkívül szabad konfigurációt tesz lehetővé. Egyidejűleg biztosítja akár két különálló fékpadmechanika (pl. egy teher és egy személy, vagy egy kombi és egy motorkerékpár…) vezérlésének lehetőségét, így ebben az esetben elegendő egy kombinált vezérlést alkalmazni két különálló helyett, amely jelentős költségmegtakarítást eredményez. Az elektronikát úgy fejlesztettük, hogy szinte bármilyen bemenő jelet fel tud dolgozni, így lehetővé válik akár régebbi korszerűtlenebb rendszerek átállítása is a jelenlegi jogszabályi előírásoknak megfelelően. A feldolgozó elektronika rendelkezik szabad mérőcsatornákkal, így további opciók (pl. oldalkúszásmérő, tachográf ellenőrző mérőgörgő) is csatlakoztathatók. A mérő-adatgyűjtő elektronika általában az erősáramú vezérlést is magában foglaló szekrényben foglal helyet.

tovább a kalibráló labor szolgáltatásunkra ...